Majoritatea sticlelor de vin golite ajung la gunoi. De cele mai multe ori, ele nu pot fi reutilizate, întrucât pot fi curățate cu greu. Ceea ce nu știau însă gospodinele este că există un truc care face minuni atunci când vine vorba de curățarea sticlelor de vin.
Mirosul și urmele din sticlele care au fost pline cu vin pot fi eliminate foarte ușor, doar cu ajutorul orezului. Gâtul sticlei face imposibilă curățarea acesteia cu buretele de vase. În acest caz, trucul cu orez curăță sticlele la perfecție și pot fi refolosite, fără nicio problemă. (AFLĂ ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AMESTECI BICARBONAT DE SODIU CU DETERGENT DE VASE. VEI RENUNȚA LA PRODUSELE DE CURĂȚENIE DIN COMERȚ)
Dacă intenționezi să păstrezi sticlele de vin și să le refolosești, iată cât de simplu poate fi procesul de curățare. Ține cont de acest truc, care te va ajuta.
Golește complet sticla de vin și clătește-o cu apă simplă. Ulterior, cu ajutorul unei pâlnii, umple un sfert din sticla de vin cu o mână de orez și detergent lichid de spălat vase. Adaugă peste ele și jumătate de pahar de apă clocotită.
Închide sticla și agită preț de câteva minute, apoi golește-o și clătește-o cu apă. Rezultatul te va surprinde. (CITEȘTE ȘI: CÂTE BERI POȚI SĂ BEI PE ZI CA SĂ RĂMÂI SĂNĂTOS? CERCETĂTORII DIN AUSTRALIA AU DAT PESTE CAP DATELE ANTERIOARE)
Reciclarea sticlelor de vin este posibilă, atât timp cât sunt curățate corect. Pe lângă boabele de orez, bicarbonatul de sodiu își intră în rol și te ajută să cureți la perfecție sticlele de vin. Pune o lingură de bicarbonat de sodiu și puțină apă, apoi agită sticla și lasă amestecul în ea preț de o oră. După ce trece timpul indicat, clătește sticla cu apă. (VEZI ȘI: CÂTE FELII DE PÂINE TREBUIE SĂ MÂNÂNCI ÎN FIECARE ZI, CA SĂ NU TE ÎNGRAȘI? CUM ȘTII CĂ PÂINEA PE CARE O MĂNÂNCI ESTE CU ADEVĂRAT “SĂNĂTOASĂ”)
Oțetul alb este recunoscut de gospodine datorită proprietăților sale de curățare, dezinfectare și dezodorizare. Umple sticla de vin cu oțet și lasă-l să acționeze preț de 8 ore. După aceea, recipientul trebuie curățat foarte bine, pentru a elimina mirosul și gustul de oțet.